Zoeken naar

Marloes Ras

Tijdens mijn studie lag mijn focus zowel op finance als op strategie. Die combinatie heb ik ook in mijn carrière gezocht. De afgelopen jaren heb ik in Nairobi veel ervaring opgedaan met internationale investeringen. In Nederland zocht ik wederom een unieke rol tussen finance en strategie, maar wel in een dynamische omgeving. CFOLab sluit hier perfect bij aan. Ik werk voor diverse opdrachtgevers, combineer financiële, analytisch een strategische skills en maak echt impact.

Wat is volgens jou de toegevoegde waarde van CFOLab voor klanten?

Klanten betalen een vaste prijs voor veel meer dan één CFO. We zijn echt een team. De ene CFO heeft meer ervaring met investeringen, de andere met overnames en de andere juiste met herstructurering. Je betaalt dus eigenlijk voor één CFO, maar je krijgt de kennis en kunde van een team. Daar komt de rol van Michiel nog bij. Hij heeft grote toegevoegde waarde. Michiel kan uitstekend sparren met klanten vanuit zijn expertise. Hij helpt bedrijven klaar te stomen voor de groei.

Bij welke bedrijven kom jij tot je recht?

Bij dynamische MKB bedrijven, waar de basis administratie op orde is. Ik voeg graag direct waarde toe op analytisch en strategisch niveau. Het is belangrijk dat de de administratie op orde is. Is dat nog niet zo? Geen probleem, ook dat kan binnen het concept van CFOLab opgelost worden. Onze CFA heeft daar een grote rol. Ik voeg graag de volgende laag toe; financiële analyse met een vertaalslag naar beleid.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op het feit dat ik snel geschakeld heb. Starten bij een nieuwe werkgever én nieuwe klanten is soms een beetje hectisch, maar ook heel leuk. Ik denk dat ik de nieuwe opdracht, binnen een voor mij onbekende branche, snel eigen heb gemaakt. Dan kun je meteen waarde toevoegen en dat voelt goed.

CFOLab is een ambitieus en dynamisch bedrijf. We hebben een leuk team. We zien elkaar niet wekelijks, maar de sfeer is goed en iedereen heeft zijn eigen expertise. Ik hou van de afwisseling, dynamiek en flexibiliteit. Het concept staat als een huis en ik draag graag mijn steentje bij.

Meer weten over de collega’s bij CFOLab? Kijk dan bij Ons Team.