Netwerken

Niet alles laat zich voorspellen. Het telefoontje van een van onze opdrachtgevers, een jaar geleden, al helemaal niet.  ‘Morgen. We zitten zonder controller. Kan CFOLab iets voor ons betekenen?’ Dat weten we nog niet. Even later wel. Het bedrijf werkt met een projectadministratie en de controller zat aan de knoppen. De administratie kan wel gegevens invoeren, maar kan geen rapportages genereren. Zonder controller dreigt het overzicht over de projecten verloren te gaan. De controller is overigens niet beschikbaar voor een overdracht.

We maken afspraken en dezelfde dag nog maakt ‘onze’ Christian kennis met het bedrijf. Het is meteen zijn eerste werkdag daar. Zijn eerste werk is zorgen dat de projectadministratie goed verder kan en dat het bedrijf kan sturen op actuele (financiële) rapportages. Vanaf dat moment is hij niet de controller, nee, hij is de financieel directeur.

Als alles goed loopt, neemt de administratieve kracht afscheid vanwege haar zwangerschap. Een uitzendbureau biedt raad, maar slechts voor korte tijd. Want de vervanger zegt van de ene dag op de andere op.

Christian zit er dan een jaar. Hij is volkomen vertrouwd met de organisatie en weet precies wat de administratieve behoefte is. Hij overlegt binnen CFOLab of een van de collega’s iemand kent die aan het profiel voldoet. Een paar dagen later is er administratieve ondersteuning geregeld voor drie dagen per week. “HR zat met de handen in het haar, ik trouwens ook, want het is wel mijn afdeling”, kijkt Christian terug. “Doordat wij snel iemand konden vinden in ons netwerk, heeft HR nu de tijd om een permanente oplossing te zoeken.”

“Kijk, je kunt zeggen dat je fulltime gecommitteerd bent, maar het is mooier als je het kunt laten zien.”

Team CFOLab

Related Posts
Actueel