Zoeken naar

Ben jij onze nieuwe CFE?

De Chief Financial Enabler. Een functietitel die je wellicht niet meteen iets zegt.

 

Draai jij je hand niet om voor het maken van overzichtelijke maandrapportages en dashboards? Maak jij graag orde van chaos? Hou je van afwisseling, het dynamische MKB en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel? En wil je tot slot toegevoegde waarde leveren zonder uren te schrijven? Dan is de rol van CFE perfect voor jou.

 

Wat houdt de rol in?

De CFE is de rechter- en linkerhand van onze CFO’s. De CFO’s van CFOLab zijn nauw betrokken bij onze opdrachtgevers en onderdeel van het MT. Zowel financieel als strategisch. Als CFE speel jij een belangrijke rol binnen CFOLab. Jij zorgt voor overzicht en inzicht. Dat zijn cruciale aspecten om strategisch toegevoegde waarde te kunnen leveren. Daarnaast coach je bij sommige opdrachtgevers ook het bestaande administratieteam.
Je werkt voor en bij onze opdrachtgevers, vaak in samenwerking met onze CFO. Je rol is heel divers, maar terugkerende taken en verantwoordelijkheden zijn:

– Het optimaliseren van de maandrapportages
– Het opbouwen van het balansdossier t.b.v. het samenstellen van de jaarrekening en de jaarrekeningcontrole
– Het ondersteunen bij het opstellen van de begroting (forecast)
– Procesoptimalisatie
– Het maken en optimaliseren van dashboards
– Het implementeren en optimaliseren van Power BI
– Het implementeren en optimaliseren van RPA
– Tijdelijke administratieve ondersteuning, bijvoorbeeld als in het administratieteam bij onze opdrachtgevers extra capaciteit nodig is
– Coachen van het administratieteam bij de opdrachtgevers

Ben jij toe aan een rol buiten de accountancy? Wil jij niet langer de focus leggen op declarabiliteit maar op het leveren van échte toegevoegde waarde? Of zoek je juist naar een bredere rol, waarbij je in meerdere keukens tegelijkertijd kunt kijken? En wil jij meer vrijheid in het indelen van je tijd? Dan ben jij wellicht op zoek naar CFOLab. En wij naar jou natuurlijk.

 

Waar voldoet een CFE van CFOLab aan?

 

– Jij hebt 5 jaar ervaring in de financiële dienstverlening en werkt graag met en in MKB/ familiebedrijven
– Je hebt HBO werk- en denkniveau
– Je hebt een achtergrond in de accountancy als (gevorderd) assistent accountant
– Jij schakelt snel, zowel tussen hoofd- en bijzaken als tussen verschillende lagen van de verschillende organisaties
– Je ziet kansen en uitdagingen binnen organisaties en pakt die op. Ook als je daar niet direct opdracht toe krijgt. Je bent zelfstandig én verantwoordelijk.
– Je hebt uitstekende communicatie skills en bent overtuigend, zonder belerend te zijn
– Enthousiast, hands-on, flexibel, ondernemend en energiek zijn woorden die jou als professional typeren
– Je vindt het leuk om betrokken te zijn bij meerdere organisaties en tegelijkertijd ook bij de doorontwikkeling van CFOLab
– Je bent nooit uitgeleerd en deelt je kennis ook met de andere collega’s van CFOLab.

Voldoe je niet 100% aan bovenstaande lijst, maar herken je jezelf wel? Neem dan contact met ons op. We gaan graag het gesprek aan!

 

Wat bieden wij?

Jij wordt uitgedaagd door nieuwe klanten en de vragen vanuit opdrachtgevers én de CFO’s. Dit zorgt voor diversiteit en uitdaging in je werk en groei in je carrière als CFE. Vrijheid en autonomie zorgen voor een flexibele functie. Daarnaast biedt CFOLab jou uiteraard marktconforme arbeidsvoorwaarden met mooie toekomstperspectieven.
Uiteraard zijn er volop doorgroeimogelijkheden, zowel in verdieping als verbreding. Je kunt doorgroeien op het gebied van rapporteren en analyseren. Maar ook doorgroeien tot CFO behoort tot de mogelijkheden.

 

Wie zijn wij?

Wij zijn een club van enthousiaste, strategische financials, die niet bang zijn om in de operatie te duiken. We krijgen energie als we aansprekende resultaten boeken en samen met onze opdrachtgevers door ontwikkelen. We houden van de dynamiek van het MKB en sparren graag met elkaar. Zo blijven we elkaar, onze opdrachtgevers én CFOLab continu verbeteren.

 

Bedrijfscultuur

Binnen CFOLab krijg jij de vrijheid én het vertrouwen om jouw rol in te vullen zoals jij dat wil. En dat kan ook per opdrachtgever verschillen. Fysiek zien we elkaar niet dagelijks, maar dat maakt ons niet minder betrokken. Een belangrijk onderdeel van het succes en het concept van CFOLab is dat we van elkaar leren en elkaar versterken. Dat doen we soms vanuit een klantvraag, maar vaak ook uit eigen motivatie. Meerdere keren per jaar zorgen we voor een contactmoment. En daar combineren we inhoud altijd met een gezellige borrel.

Je krijgt de vrijheid om je werk zelfstandig uit te voeren, maar je staat er nooit alleen voor.