Zoeken naar

 

Expert on Demand

 

Soms heb je als ondernemer een financiële vraag waar je zelf het antwoord niet op weet.
Je hebt een expert nodig.

Dan ben je bij CFOLab aan het goede adres

Begeleiding overname

Verzeker je van het beste advies

 

Een bedrijf kopen of verkopen is een grote stap. Het is niet iets dat je dagelijks doet. Misschien is het zelfs de eerste keer? Dan is het fijn als je kunt rekenen op experts. Begeleiding bij bedrijfsovername is namelijk een specialisme en vraagt om juridische en financiële kennis. Daarnaast is ook het emotionele aspect van belang. Zowel de emotie bij de directie als bij de medewerkers. Want een overname betekent verandering. En ook dat moet je goed managen.

Business case doorrekenen

Reken op de experts

 

Een business case vertaalt je plan in cijfers. Het laat zien of je plan haalbaar is. Maar dan moet je de business case wel op de juiste manier en op basis van de correcte data maken. Maar een business case bestaat naast data ook uit aannames. Op voorhand kun je namelijk niet alles al precies weten. Soms worden er ook verschillende scenario’s gemaakt. Het maken van een business case geeft inzicht en richting. Als ervaren CFO kunnen wij daar uitstekend ondersteunen.

Begeleiding financierings aanvragen

Samen naar een succesvolle financiering

 

Je bedrijf groeit of je wil verder groeien? Dat vraagt soms om een andere manier van financiering. Welke vorm past het beste bij jouw bedrijf en doelstellingen? Wij geven graag ons advies. Maar we gaan ook verder en helpen met de aanvraag. Wist je dat de kans op een succesvolle financieringsaanvraag samenhangt met de grootte van het bedrijf. Grote bedrijven zijn 100% succesvol in hun aanvragen, terwijl microbedrijven in 73% van de aanvragen succesvol zijn. Ervaren CFO’s vergroten de kans op succes.

 

 

Een sterk finance team is belangrijk. Heb je talent in je team dat met de juiste kennis en coaching door kan groeien tot jouw eigen CFO? Dan spelen wij daar graag een rol in. Wij zien als parttime CFO vele teams en ondersteunen diverse finance collega’s bij hun ontwikkeling. Die ervaring zetten we ook graag voor jouw team in.

Begeleiding ICT project

Ervaren ERP projectmanager

 

 

IT projecten managen. Dat vraag om strakke planning, sturen op details en het meekrijgen van de organisatie. In bijna alle gevallen zorgt een nieuw IT systeem namelijk voor een andere werkwijze en dus verandering. Ook die verandering moet je goed begeleiden. En daar zijn wij toevallig heel goed in. We hebben veel ervaring, o.a. met het implementeren van nieuwe ERP pakketten.

Vervanging CFO

bij ziekte of zwangerschapsverlof

 

 

Jouw CFO is onmisbaar. Maar soms is het door ziekte of zwangerschap toch nodig om hem of haar tijdelijk te vervangen. Onze CFO’s staan dan voor je klaar. Zo houdt jij grip op je financiën.