Zoeken naar

Miriam van den Heuvel

Na mijn studie ben ik gestart bij Deloitte als accountant in de audit praktijk. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven en ben ik controller geweest bij Libema en Sanoma Learning. CFOLab kwam op mijn pad en de rol van parttime CFO was echt precies wat ik zocht: dynamisch en flexibel. Je werkt op strategisch niveau en staat toch midden in de operatie. Het is een combinatie van de voordelen van alle functies die ik tot nu toe gehad heb.

Wat is volgens jou de toegevoegde waarde van CFOLab voor klanten?

Je krijgt een ervaren professional die je bedrijf echt vooruit helpt. Als de basis op orde is, dan kan CFOLab direct helpen met strategisch inzicht om versneld te groeien. Is de basis nog niet op orde, dan kan onze Chief Financial Enabler helpen, al dan niet samen met de CFO. En dat voor een vast bedrag per maand. Als MT of ondernemer krijg je een rechterhand die volledige commitment heeft om er samen een succes van te maken.

Bij welke bedrijven kom jij tot je recht?

Ik kom het beste tot mijn recht bij bedrijven waar de basis op orde is. Dan kan ik mijn toegevoegde waarde snel bewijzen. Maar ik zie het ook als een uitdaging als de basis nog niet goed is. Dan kijk ik, eventueel samen met de Chief Financial Enabler, wat er moet gebeuren. Is het team wel kundig, maar nog niet op stoom? Dan train en coach ik graag. En moeten er nog rapporteren gemaakt worden of systemen op orde, dan heb ik daar ook graag samen met de CFE een rol in. Soms moet je twee stappen terug, om vooruit te komen.

Waar ben je trots op?

Ik ben vooral trots op het feit dat ik vertrouwen kan winnen bij opdrachtgevers. Een CFO kan alleen succesvol zijn als er vertrouwen is. Je ziet namelijk alles. Is een bedrijf financieel niet gezond of zijn processen nog niet goed, dan is dat voor de CFO direct duidelijk. Ik ben overtuigd van het concept en heb dan ook het geduld om vertrouwen te winnen. Als je dan samen met de opdrachtgever succes bereikt, dan ben ik trots!

CFOLab is een professioneel bedrijf met kundige én gezellige collega’s. We zijn klaar voor de volgende stap als bedrijf en je kan als collega daar ook echt je stempel op drukken. Ik werk met heel veel plezier bij CFOLab voor onze klanten!

Meer weten over de collega’s bij CFOLab? Kijk dan bij Ons Team.