Zoeken naar

De eerste 100 dagen van het CFOLab avontuur

De eerste honderd dagen van een leider. Dat is bijna een magische periode.

 

De beroemdste eerste honderd dagen zijn die van Franklin D. Roosevelt. Als Amerikaans president voerde hij in 1933 vergaande veranderingen door. Dankzij zijn ‘New Deal’ kwam Amerika de crisis te boven.
Sindsdien worden deze 100 dagen vaak geassocieerd met de start van een manager of collega. Omdat je in die eerste 100 dagen nog met een frisse blik kritisch naar de organisatie kan kijken. Je ziet dan het beste hoe je impact kan maken.

Diane is zo’n 100 dagen geleden gestart in haar rol bij CFOLab. Reden genoeg om met haar te praten over haar verwachtingen en ervaringen.

 

“Mijn ervaring bij CFOlab begon met de overtuiging dat om vooruit te komen, je moet beslissen om niet op je huidige plek te blijven.”

 

Hoe was je start?

 

“De eerste weken waren intensief. Er komen enorm veel dingen op je af. Het liefst wilde ik meteen met van alles aan de slag. Maar het is belangrijk om je tijd te nemen. Je kunt simpelweg niet alles meteen aan- en oppakken.”

“Toen ik begon met mijn eerste account, moest ik tijd nemen om me te verdiepen in het bedrijf om de verwachtingen van het bedrijf goed te kunnen managen. En ook om de rust te hebben om goed in te schatten waar je als CFO de meeste impact kunt maken.”

“Het starten met één account was prettig. Ik zie dat echt als een investering in mijzelf en een kans om te groeien. Je hebt dan meer rust en tijd om je te verdiepen in het bedrijf, maar ook de nieuwe rol. Als CFO in het mkb.”

 

Hoe kijk je terug op de eerste 100 dagen?

 

“Ik kreeg de kans om de eerste 100 dagen mee te kijken bij de accounts van mijn collega’s. Hierdoor leer je collega’s beter kennen, maar je krijgt ook de kans om van elkaar te leren. De ondersteuning vanuit CFOlab is iets waar je altijd op terug kan vallen. Er is ruimte om vragen te stellen, feedback te ontvangen en te sparren over uitdagingen waar je tegenaan loopt. De collegiale sfeer en samenwerking binnen CFOLab zorgen ervoor dat je je gesteund voelt in je werk en dat je kunt blijven groeien.”

 

 

Wat is tot nu toe je ervaring als CFO bij CFOLab?

 

“CFOlab hecht veel waarde aan persoonlijke en professionele groei. Er zijn tal van mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, zoals coaching, trainingen en workshops. Ik merk echt dat ik alle ruimte krijg om te groeien als financieel professional. Daarnaast ben ik nu ook al echt bezig met afwisselende projecten.”

 

“Mijn ervaring bij CFOlab is tot nu toe geweldig geweest. Ik maak stappen als professional, heb inspirerende collega’s en werk aan interessante projecten. De ondersteuning en focus op persoonlijke ontwikkeling binnen CFOlab zijn van onschatbare waarde.”

 

“Ik kijk uit naar wat de toekomst nog meer gaat brengen en ben dankbaar voor de kansen en mogelijkheden die CFOlab biedt. Het is een nieuwe uitdaging waar ik met enthousiasme en toewijding aan blijf werken, wetende dat ik de steun en support heb van mijn collega’s bij CFOlab.”