Zoeken naar

Filip Askvig

Met een Master of Law op zak werkte Filip vier jaar als advocaat, maar hij wilde toch een andere richting op. Via consultancy opdrachten kwam Filip erachter dat zijn interesses liggen bij organisaties, processen en systemen en dan met name op het gebied van finance. Hij heeft daarom – tegelijkertijd met Ruud – de Executive Master of Finance succesvol afgerond. Na enkele jaren in Noorwegen gewerkt te hebben, bij o.a. KPMG, een IT scale up (als CFO) en de Noorse equivalent van KPN, is hij in de zomer van 2021 terug naar Nederland verhuisd.

Per 1 februari 2022 is hij gestart als CFO bij CFOLab.

 

 

 

Waarom voor CFOLab gekozen?

Ik kende Ruud nog vanuit de opleiding. Toen ik terug was in Nederland, leerde ik ook CFOLab kennen. Het concept sluit precies aan bij wat ik zoek in een baan.

Ik heb via mijn vorige werkgevers ervaring opgedaan bij grote en middelgrote bedrijven. Maar bij grote, internationale bedrijven kan het vaak moeilijk zijn om veranderingen door te voeren. De besluitvorming kan vrij lang duren, waar interne politiek vaak een rol speelt. Ik zoek eigenlijk meer de dynamiek van een MKB onderneming. Start-up, scale-up of familiebedrijf. Bedrijven waar je echt impact kan hebben en samen kunt verbeteren, ontwikkelen en groeien. Dat is precies de doelgroep waar CFOLab zich op richt. Vandaar de match!

 

Wat is volgens jou de toegevoegde waarde van CFOLab voor klanten?


Een ondernemer gaat eigenlijk niet in zee met één interim CFO, maar met een expertise centrum. Eén persoon is daadwerkelijk je CFO, maar daarachter staat een team van experts. Niet alleen CFO’s. In dit team van experts zitten namelijk ook iemand die met de boekhouding aan de slag kan (de zogenaamde Chief Finance Enabler) en een organisatie- en verander strateeg.

Ik kan me best voorstellen dat een ondernemer eigenlijk een fulltimer wil die bij hem of haar op de payroll staat. Maar is die persoon vindbaar en is er meteen vertrouwen om hem of haar in dienst te nemen? Is deze persoon ook ervaren genoeg voor allerlei uiteenlopende projecten en vraagstukken? Bij CFOLab heb je die twijfel niet. Er is iemand op het juist niveau direct beschikbaar. Hij of zij kijkt in meerdere keukens en binnen CFOLab is er altijd wel iemand die eenzelfde situatie al eens meegemaakt heeft. Ook de toegevoegde waarde van de CFE, die de administratie en boekhouding op orde kan brengen, en Michiel (als organisatiestrateeg) is echt uniek. En dat voor een en hetzelfde vaste bedrag per maand. Geen uurtje factuurtje, maar toegevoegde waarde leveren. Tot slot kan je het als ondernemer ook risicoloos uitproberen. Het abonnement is per direct opzegbaar.

 

Bij welke bedrijven kom jij tot je recht?

Ik hou van bedrijven waar je echt samenwerkt, waar een wil is om te groeien met korte lijnen en waar transparantie belangrijk is. Misschien zijn dat open deuren. Aan de andere kant zijn het in mijn ervaring geen vanzelfsprekendheden. Ik wil binnen het dynamische MKB impact hebben. Mijn toegevoegde waarde is meer dan alleen financieel. Ook op het gebied van organisatie, systemen en processen neem ik kennis en ervaring mee. Samen met bedrijven (internationaal) groeien. Daar heb ik zin in!

Ik heb kennisgemaakt bij Baril en ben trots dat er vertrouwen is in het concept en in mij. Een wisseling van een CFO is en blijft spannend. Want je wist wat je had en je weet niet wat je krijgt. Toch zie ik vooral positieve kanten. Baril wil doorontwikkelen, in assortiment en in diverse markten. Daar kan ik zeker in functie van CFO een grote rol bij spelen.

 

Een ondernemer gaat eigenlijk niet in zee met één interim CFO, maar met een expertise centrum. Eén persoon is daadwerkelijk je CFO, maar daarachter staat een team van experts!

 

Meer weten over de collega’s bij CFOLab? Kijk dan bij Ons Team.