Zoeken naar

Ika van der Pasch

Ika van der Pasch CFOLab

Met 11 jaar werkervaring in de audit praktijk bij accountantskantoren was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik zocht een functie waarin ik mezelf breder kan ontwikkelen, aan uitdagende vraagstukken kan werken en met mijn achtergrond toegevoegde waarde kan bieden.

Waarom heb je voor CFOLab gekozen?
Via via werd ik meerdere keren getipt over het concept van CFOLab. Ik ben een kop koffie gaan drinken met Ruud en Michiel en was daarna direct overtuigd dat CFOLab precies biedt waar ik naar op zoek was, namelijk vanwege:

De dynamiek van werken voor meerdere opdrachtgevers
Binnen de accountancy heb ik een grote verscheidenheid aan klanten mogen bedienen. Ik vond de dynamiek die hieruit volgde heel leuk, maar miste soms de tijd en rust om bij klanten wat breder te kijken of juist meer de diepte in te gaan. Binnen CFOLab heb je gelijktijdig twee à drie opdrachtgevers; nog steeds dynamisch dus, maar wel meer ruimte om te focussen op (bredere) vraagstukken die spelen.

Opdrachtgevers in het MKB-segment
Ik hou van de (vaak) informele cultuur, platte structuur en snelle besluitvorming binnen het MKB. Bij onze opdrachtgevers kun je als CFO het geheel overzien en met een hands-on aanpak snel organisatie breed impact maken.

Een team van ervaren CFO’s die achter je staat
Het geeft mij vertrouwen dat je altijd met collega’s kunt sparren als je daar behoefte aan hebt. Leuk en leerzaam om ervaringen met elkaar uit te wisselen, zeker omdat iedereen een andere achtergrond heeft.

Voordat ik met Ruud en Michiel in gesprek ging verwachtte ik dat ik mijn eigen opdrachten binnen moest halen. Dat werd gelukkig meteen van tafel geveegd. Ook werd duidelijk dat binnen CFOLab goed wordt gekeken naar de persoonlijke match tussen opdrachtgever en CFO en dat de samenwerking periodiek in een open setting wordt geëvalueerd.

Van accountant naar CFO… Hoe gaat het nu in de praktijk?

Starten bij een nieuwe opdrachtgever heeft best veel raakvlakken met mijn werk in de accountancy. Eerst de organisatie leren kennen, veel met de nieuwe collega’s daar in gesprek, een gevoel krijgen bij de cijfers en op basis daarvan de vraagstukken/aandachtspunten proberen te doorgronden. Het verschil is dat ik me nu niet meer primair richt op risico’s en compliance, maar net zo goed aandacht heb voor kansen. Een positievere benadering dus. Waar ik in mijn rol als accountant enkel de aanbevelingen communiceerde, kan ik in mijn huidige rol echt met deze aanbevelingen aan de slag. Het geeft mij veel voldoening om samen met het team vraagstukken op te volgen en daarmee toegevoegde waarde voor opdrachtgevers te bieden.

Met welke dingen ben je nu bezig?

O.a. het verbeteren van managementinformatie en een herstructurering met financiële, juridische, fiscale en HR-aspecten. Ook bekijk ik in een projectteam binnen CFOLab hoe we kennis onderling nog makkelijker/beter met elkaar kunnen delen.

 

Meer weten over de collega’s bij CFOLab? Kijk dan bij Ons Team.