Zoeken naar

Luuk Janssen

 

Na het afronden van zijn studie HBO accountancy heeft Luuk ook met succes de Master Accountancy afgerond. Na bijna zeven jaar bij EY gewerkt te hebben in verschillende functies maakte hij de overstap naar het bedrijfsleven. Met zijn ervaring als Risk Manager en Financieel Manager is Luuk een goede aanvulling binnen het team van CFOLab.

 

 

 

Waarom voor CFOLab gekozen?

Eerlijk gezegd was ik nog niet echt op zoek naar een nieuwe functie toen ik in contact kwam met CFOLab. Maar het concept sprak me wel direct aan. Na een aantal maanden was de timing beter. De rol van CFO in het MKB is precies wat ik zoek. De dynamiek in het MBK vind ik interessant, maar ik merk ook aan mezelf dat ik afwisseling zoek.  Ik wil me graag met allerlei zaken bezig houden, zowel binnen één bedrijf als tussen verschillende bedrijven. Zo leer je heel veel en die kennis kun je ook tegelijkertijd bij verschillende bedrijven toepassen.  Als CFO bij CFOLab ben je namelijk bij meerdere organisaties betrokken. Dat geeft je de mogelijkheid om impact te maken op verschillende organisaties. En daar krijg ik energie van!

Maar de inhoud van de rol is niet het enige dat me aansprak. Bij CFOLab krijg je veel flexibiliteit om de rol van CFO in het MKB zelf in te vullen. Zowel qua uren als qua inhoud. Je krijgt echt het vertrouwen om je werk te doen en impact te maken. En last but not least … Ook het team van CFOLab is een belangrijke reden geweest om de stap te zetten. Ik had direct een klik met de collega’s. Iedereen heeft een andere achtergrond en andere kennis. Die ervaring delen we met elkaar en daar profiteren ook de opdrachtgevers van.

 

Wat is volgens jou de toegevoegde waarde van CFOLab voor klanten?


CFOLab is interessant voor ondernemers waarbij de administratie eigenlijk prima verloopt, maar die diepgang en discussie missen. Iemand die financieel eindverantwoordelijk kan zijn. Iemand die je als ondernemer prikkelt en uitdaagt op finance gebied. Dat kun je soms (tijdelijk) vinden bij je bank of accountant. Maar zij missen de echte binding en verdieping. Als je dat structureel zoekt, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Een slimme financial die je bedrijf écht verder helpt.

Ook belangrijk om te vermelden dat we niet vergelijkbaar zijn met een interimmer. Want er ligt geen afgebakende opdracht klaar en je hebt ook geen deadline. Of uurtarief. Het gaat om structurele ondersteuning, waarbij je als CFO kijkt waar en hoe je de meeste impact kan maken. Uiteraard in overleg met de ondernemer. De ondernemer betaalt een vast bedrag per maand en daar krijgt de ondersteuning die nodig is. Voor de ondernemer is het ook prettig dat het per direct opzegbaar is. Dat laat zien dat CFOLab veel vertrouwen heeft in het concept en geeft een ondernemer rust.

 

Bij welke bedrijven kom jij tot je recht?

Ik hou van het MKB. Veel MKB onderneming zijn enorm in ontwikkeling en ook de markten zijn dynamisch. Je kunt daar als CFO echt impact maken en waarde toevoegen. Daar krijg ik energie van. Ik wil de ondernemer en onderneming echt helpen ontwikkelen.

 

“Voor een vast bedrag per maand krijg je als ondernemer precies de ondersteuning op finance gebied die je nodig hebt om jouw bedrijf door te ontwikkelen”

 

Meer weten over de collega’s bij CFOLab? Kijk dan bij Ons Team.