Zoeken naar

Melissa van Laaren

Ik heb ruim 14 jaar bij een accountantskantoor gewerkt. Ik ben begonnen als assistent accountant en daarna verschillende rollen gehad. Mijn rol begon heel breed, maar gedurende de jaren werd het steeds specialistischer. Ik miste echter het brede spectrum van accountancy en het klantcontact. Via via kwam ik in contact met CFOLab. Ik zie heel duidelijk de meerwaarde van het concept van CFOLab en mijn eigen rol hier als CFE. Ik ben Chief Financial Enabler; ik maak orde van chaos. Mijn rol is heel breed. Ik zorg voor een gestroomlijnde administratie, maak maandrapportages en begeleid bestaande financiële afdelingen om op het hoger niveau te werken. Zo schep ik de juiste randvoorwaarden voor de CFO. De CFO kan dan direct op strategisch niveau aan de slag om het bedrijf te helpen ontwikkelen.

 

Wat is volgens jou de toegevoegde waarde van CFOLab voor klanten?

De vaste prijs voor een heel team mét een dedicated CFO. Binnen het abonnement van CFO krijg je strategische en operationeel ondersteuning. Onze klanten weten waar ze aan toe zijn en wat ze mogen verwachten.

 

Bij welke bedrijven kom jij tot je recht?

Bij gezellige MKB bedrijven, waar er nog veel winst te behalen is op het gebied van administratie. Ik krijg er energie van als ik orde mag creëren van chaos. Ik kan goed vanuit een helikopterview de administratie bekijken en verbeterpunten vinden en aanpakken. Ik vind het ook leuk om een breed spectrum aan taken te hebben; van facturen, loonadministratie tot maandrapportages. Als alles klopt, dan ben ik tevreden. Daarnaast vind ik het ook heel leuk om de collega’s bij de verschillende bedrijven te trainen. Als mijn taak erop zit, moeten zij het van mij over kunnen nemen. Als dat lukt, is dat echt tof!

 

CFOLab is een ambitieus bedrijf, waar je als collega ook echt invloed hebt op de groei, ontwikkeling en strategie. Ik word bij heel veel van onze opdrachtgevers betrokken. Dat is super leuk. Ik vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Vooral bij grotere projecten worden de klanten ook echt collega’s. Ik hou van een combinatie tussen structuur en variatie. En dat biedt CFOLab zeker!

 

Meer weten over de collega’s bij CFOLab? Kijk dan bij Ons Team.