Zoeken naar

Milou Akkerman

Ik heb bijna 10 jaar ervaring opgedaan in de accountancy als (register)accountant. Deze kennis en ervaring wil ik graag vanuit een ander perspectief, vanuit het bedrijf en de ondernemer, in zetten. Ik wil meer directe toegevoegde waarde en mijn eigen blikveld als financieel professional verbreden. Mijn zoektocht leidde mij naar CFOLab. Wij bieden een expertise die MKB-ondernemers in een fase van ontwikkeling en groei vaak zelf niet in huis hebben – maar ook niet zomaar in huis halen. Terwijl juist in die fase van ontwikkeling deze rol zo belangrijk kan zijn: de rol van financieel strateeg en sparringpartner, die ook nog verbinding heeft met de financiële administratie en als doel heeft om de gehele organisatie vooruit te helpen.

 

Wat is volgens jou de toegevoegde waarde van CFOLab voor klanten?

Bedrijven krijgen door het concept van CFOLab de mogelijkheid om een collega ‘aan te nemen’ die eigenlijk overgekwalificeerd is voor de fase waarin een onderneming zich bevind. Daarmee bedoel ik dat de werkzaamheden en behoeften niet dusdanig zijn dat je een ‘CFO van niveau’ 4 of 5 dagen in de week kan uitdagen of in staat bent om die CFO duurzaam aan je organisatie te verbinden. En zeker niet voor een reëel bedrag. Maar als je kiest voor CFOLab krijg je die financieel expert wel; voor een vast bedrag per maand.

Wij werken niet volgens het uurtje-factuurtje principe. Het betreft een abonnement. En binnen dat abonnement zorgen wij ervoor dat er financieel inzicht is, die sturing geeft aan strategie. Maar ook dat tooling en rapportages in orde zijn. Ook de rol van Michiel is belangrijk in het concept. Hij is expert op het gebied van verandermanagement en voor bedrijven in ontwikkeling van onschatbare waarde. Voor deze dienstverlening sturen we geen aparte factuur; het is all-in. Tot slot krijg je een dedicated CFO die in meerdere keukens kijkt en daardoor continu ontwikkelt. En deze opgedane kennis en ervaring zetten we graag in!

 

Bij welke bedrijven kom jij tot je recht?

Ik heb direct toegevoegde waarde als CFO als de basis administratie op orde is en als het management open staat voor inhoudelijke debatten, vanuit een financieel perspectief. Maar ik zie het ook als een uitdaging als het bedrijf nog niet direct zo ver is. Samen met de CFE (Chief Financial Enabler) de administratie op orde brengen of de collega’s coachen, geeft ook energie. Ook merk je dat het soms tijd kost om vertrouwen te winnen bij klanten. Het duurt even voordat ze inzien wat je komt brengen en waar ze je inzichten voor kunnen gebruiken. CFO-rol goed invullen vraagt om een vertrouwensband, het heeft tijd nodig om die wederzijds te bereiken.
Ik werk graag samen met ondernemers en collega’s die ambitieus en leergierig zijn. Ik kom goed tot mijn recht als bedrijven een heldere visie en strategie hebben of waarbij ik die samen met het bedrijf kan ontwikkelen. Ook vind ik het belangrijk dat bedrijven en collega’s veranderingsgezind zijn en een hands-on mentaliteit hebben.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op het feit dat eigenlijk iedere dag mijn toevoegde waarde mag bewijzen bij verschillende organisaties. Bijna dagelijks kan ik een ondernemer of een collega van de finance of administratie afdeling iets nieuws vertellen of leren. En dat levert dan uiteindelijk ook vertrouwen op. Dat vertrouwen zorgt ervoor dat ik echt mijn werk kan doen. Als er vertrouwen is, wordt je mening op waarde geschat. Dat is essentieel voor het succes van het concept van CFOLab.

 

CFOLab is voor mij de perfecte werkgever. Ik zie de toegevoegde waarde van het concept en mijn eigen rol bij de verschillende organisaties en ondernemers. Ruud en Michiel zijn hele fijne werkgevers. Je krijgt het vertrouwen om je werk te doen, maar als er iets is kun je altijd bij hen terecht. Ook de andere collega’s maken dat het werken bij CFOLab eigenlijk niet eens voelt als werken.

 

Meer weten over de collega’s bij CFOLab? Kijk dan bij Ons Team.