Zoeken naar

Terugblik relatie event 2022

Op 18 oktober 2022 was het zover: het jaarlijkse CFOLab Relatie event. Het thema van dit jaar was ‘Van Groei tot … Curator’. 

Met ruim 60 aanwezigen waren te gast in het Van Abbemuseum. Een groot aantal van hen zijn de avond gestart met een rondleiding door het Van Abbemuseum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna zijn de aanwezigen geïnspireerd door de – soms hobbelige- weg van MTA. Robert Manders heeft als directeur van MTA bevlogen verteld over de reis van de organisatie. Maar hij stond ook stil bij zijn rol en uitdagingen. “Wanneer je bedrijf groeit, dan neem je ook steeds meer experts aan. Op hun vakgebied zijn zij beter dan jijzelf bent… hoe ga je dan om met het uit handen geven van controle?” Er zaten meerdere collega’s van MTA in de zaal, waaronder mede directeur Patrick Geerts. Voor hen was het verhaal gelukkig ook herkenbaar.

Vervolgens stond er een curator op het podium. Maar dit keer geen financial. Steven ten Thije is curator van het Van Abbemuseum. Hij vertelde wat transitie voor hen betekent en wat dat voor invloed heeft op de collectie. We kregen een kijkje in zijn werk. Het was voor velen onbekend hoeveel tijd en aandacht er in een nieuwe collectie gaat zitten. Steven gaf ook aan dat kennis perceptie beïnvloedt. Hoe meer je weet, hoe meer je ziet. Dat maakt kennisdeling in uitdagende tijden nog relevanter. En was dan ook een mooie afsluiting van het inhoudelijke gedeelte.

Tot slot volgde een gezellige borrel waar bekende en nieuwe gezichten genoten van een hapje en een drankje.