Zoeken naar

Tim Ras

Na mijn studie HBO Accountancy ben ik gestart met de opleiding RA op Nyenrode en later ook de post HBO AA. Tijdens deze studies ben ik erachter gekomen dat mijn hart niet sec ligt in de accountancy.

Ik wilde het bedrijfsleven in. Na ongeveer 7 jaren heb ik de overstap gemaakt en inmiddels al enkele jaren ervaring ‘aan de andere kant van de tafel’.

Bij mijn laatste werkgever had ik naast finance ook de eindverantwoordelijkheid over HR en IT, en zelfs een tijdje over de gehele organisatie. Een brede rol dus, maar mijn passie ligt in finance.

 

Waarom voor CFOLab gekozen?

Het concept spreekt me enorm aan. Je bent CFO op niveau voor een langere termijn voor klanten die nog niet fulltime behoefte hebben aan een CFO. Daarnaast ben je voor langere tijd verbonden aan de klant, dus kun je bouwen aan verschillende finance teams en aan de groei van meerdere MKB ondernemingen tegelijkertijd. Dus geen interim opdracht, maar echt commitment.

Daarnaast staat bij CFOLab persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel. Middels kennissessies en sparring met collega’s van CFOLab blijf je jezelf ontwikkelen. De opgedane kennis kun je vervolgens weer toepassen bij jouw klanten. Als gevolg van variatie in klanten en werken met collega’s komt er veel vrijheid en zelfstandigheid bij de functie kijken. Kortom, what’s not to like?

 

Wat is volgens jou de toegevoegde waarde van CFOLab?

CFOLab biedt een totaal concept. Bedrijven die een financieel strategische sparringpartner zoeken, maar niet fulltime deze functie kunnen aanbieden (vanwege omvang/uitdaging/middelen). Zij krijgen niet alleen een CFO, maar ook een team van experts. Zo kan ook beroep worden gedaan op een CFE (professionalisering van de administratie), maar ook een organisatie- en verander strateeg. Dat allemaal binnen een abonnementsvorm, dus geen kleine lettertjes of verrassingen achteraf.

 

Bij welke bedrijven kom jij tot je recht?

(Familie)bedrijven met ambities in de dynamiek van het MKB. Daar kan ik met mijn kennis en ervaring toegevoegde waarde brengen.

 

“Een strategische finance rol vervullen bij verschillende bedrijven in het dynamische MKB, waarbij je de vrijheid krijgt om die rol naar eigen inzicht in te vullen. Zodat je zoveel mogelijk toegevoegde waarde kan bieden. Dat is CFO bij CFOLab.”

 

Meer weten over de collega’s bij CFOLab? Kijk dan bij Ons Team.