Zoeken naar

Vacature CFO bij CFOLab

Jouw volgende stap?

Ben jij toe aan een volgende stap maar zit je al op het hoogste niveau bij je huidige werkgever? Wil je als financial meer betrokken worden bij de strategie van het bedrijf? En lijkt het je leuk om in meerdere keukens tegelijkertijd te kijken? Wil je tot slot meer vrijheid in het indelen van je tijd? Dan ben jij wellicht op zoek naar CFOLab. En wij naar jou natuurlijk. 

Wat houdt de rol in?

Je gaat als CFO aan de slag bij diverse MKB ondernemingen. Bij een fulltime dienstverband krijg je 2 á 3 opdrachtgevers toegewezen. Daarnaast heb je tussendoor ruimte voor projecten bij jouw opdrachtgevers of bij opdrachtgevers vanuit het CFOLab netwerk. Nagenoeg al onze opdrachtgevers vallen binnen het MKB-segment (10 – 100 FTE) en maken doorgaans een (snelle) groei door. Jij geeft als CFO inzicht in de financiële en operationele prestaties van de onderneming. Je bent een volwaardig MT-lid en betrokken bij allerhande vraagstukken die horen bij (snelle) groei. Denk hierbij aan: overnames, investeringen, groeifinanciering, het zijn van gesprekspartner voor externe partijen (bank, accountant), controlling, prognoses, cash-flow planning en het analyseren van (nieuwe) verdienmodellen.

Geen werkweek is voor jou hetzelfde. Wij geloven namelijk niet in uurtje, factuurtje. We geloven in het leveren van toegevoegde waarde. En de ene week heeft de ene opdrachtgever een grotere uitdaging dan in een andere week. Je hebt de flexibiliteit om die toegevoegde waarde zelf in te delen. Je beheert je eigen agenda.

Jij vervult dus geen interim functie of een rol op projectbasis, maar een parttime functie voor een gemiddelde duur van 3-5 jaar bij verschillende MKB-bedrijven.

Meer weten?

(of scrol verder)

Geen werkweek is hetzelfde

Wanneer ben je klaar voor de volgende stap als CFO in het MKB?

• Jij hebt 5-10 jaar ervaring in de financiële dienstverlening en werkt graag met en in MKB/ familiebedrijven
• Jij schakelt snel, zowel tussen hoofd- en bijzaken als tussen verschillende lagen van de verschillende organisaties
• Jij kan financieel strategisch denken en je kunt de ideeën ook meteen oppakken en uitwerken
• Je weet wanneer je de operatie in moet duiken, maar verliest strategie daarbij nooit uit het oog
• Je hebt uitstekende communicatie skills en bent overtuigend, zonder belerend te zijn
• Je bent kritisch, maar altijd met de juiste intentie én onderbouwing
• Enthousiast, hands-on, flexibel, ondernemend en energiek zijn woorden die jou als professional typeren
• Je vindt het leuk om écht betrokken te zijn bij meerdere organisaties en tegelijkertijd ook bij de doorontwikkeling van CFOLab
• Je bent nooit uitgeleerd en deelt je kennis ook met de andere collega’s van CFOLab.

Voldoe je niet 100% aan bovenstaande lijst, maar herken je jezelf wel? Neem dan contact met ons op. We gaan graag het gesprek aan!

Wat is die toegevoegde waarde van CFOLab?

Wij zijn CFOLab en gunnen iedere MKB ondernemer een ervaren CFO. Binnen het MKB gebeurt er namelijk van alles. De markten veranderen, personeel is moeilijker te vinden, het bedrijf wordt deels verkocht, het bedrijf gaat verhuizen naar een groter pand, er is externe financiering benodigd om de groeiambities te realiseren of te versnellen, of een zoon of dochter komt in het bedrijf. Binnen deze dynamiek heeft een CFO een enorme toegevoegde waarde. Echter, de bedrijven zijn vaak nog te klein om een CFO met ervaring de juiste uitdaging te kunnen bieden. De vraagstukken zijn daarnaast te complex voor een business controller. Het abonnement van CFOLab biedt dan de oplossing. Voor een vast bedrag per maand, voegt de ondernemer een financieel expert toe aan zijn MT.
CFOLab is in 2013 opgericht door Ruud en Michiel werd niet lang daarna ook onderdeel van de directie. Zijn rol is ook essentieel voor het succes van CFOLab én haar opdrachtgevers. Hij is expert op het gebied van strategische positionering, organisatie inrichting en verandermanagement. Hij leidt met veel plezier en succes diverse heissessies en brainstorms. Maar kan ook een uitgebreid verandertraject begeleiden binnen MKB-organisaties. Uiteraard ben jij als CFO daar ook nauw bij betrokken.

Wie zijn wij?

Wij zijn een club van enthousiaste, strategische financials, die niet bang zijn om in de operatie te duiken. We krijgen energie als we aansprekende resultaten boeken en samen met onze opdrachtgevers door ontwikkelen. We houden van de dynamiek van het MKB en sparren graag met elkaar. Zo blijven we elkaar, onze opdrachtgevers én CFOLab continu verbeteren.

Bedrijfscultuur

Binnen CFOLab krijg jij de vrijheid én het vertrouwen om jouw rol in te vullen zoals jij dat wil. En dat kan ook per opdrachtgever verschillen. Fysiek zien we elkaar niet dagelijks, maar dat maakt ons niet minder betrokken. Een belangrijk onderdeel van het succes en het concept van CFOLab is dat we van elkaar leren en elkaar versterken. Dat doen we soms vanuit een klantvraag, maar vaak ook uit eigen motivatie. Meerdere keren per jaar zorgen we voor een contactmoment. En daar combineren we inhoud altijd met een gezellige borrel.

Je krijgt de vrijheid om je werk zelfstandig uit te voeren, maar je staat er nooit alleen voor.

Arbeidsvoorwaarden

Jij wordt uitgedaagd door nieuwe klanten en steeds veranderende en nieuwe vraagstukken bij bestaande klanten. Dit zorgt voor diversiteit en uitdaging in je werk en groei in je carrière als CFO. Vrijheid en autonomie zorgt voor een flexibele functie. Afhankelijk van je ervaring en opleiding bieden wij een salaris tussen de € 4.500 en € 6.500 bruto per maand.

Daarnaast biedt CFOLab jou uiteraard marktconforme arbeidsvoorwaarden met mooie toekomstperspectieven.