Zoeken naar

Wat maakt de rol van Financial Controller bij CFOLab zo leuk?

Daar kan Melissa van Laaren alles over vertellen. Zij vervult die rol nu ruim 3 jaar bij CFOLab.

“Klantcontact, variatie in werkzaamheden en enorm veel vrijheid. Dat zijn de drie aspecten die ik het leukst vind in mijn rol bij CFOLab.”

 

 

Gezellige teams

 

“Nu ben ik echt onderdeel van diverse teams bij de bedrijven waar wij voor werken. Het is geen klant-leverancier verhouding, maar informeel en collegiaal. Ik voel me echt onderdeel van het team. Toen ik nog als assistent accountant werkte, miste ik dat. Ik had toen ook wel klantcontact, maar dat was de laatste jaren vaker op afstand. En soms zelf alleen telefonisch. ”

 

“Ik ontmoet veel nieuwe mensen. Ik werk uiteraard samen met mijn collega’s van CFOLab, maar ook met collega’s bij de MKB organisaties waar wij voor werken. Voor een deel werk ik projectmatig. Dat betekent dat je helaas na een intensieve periode afscheid moet nemen van een team. Aan de andere kant betekent dat ook dat je samen een goed resultaat hebt gerealiseerd. Ik ben dus eigenlijk continu onderdeel van verschillende teams. Maar het team van CFOLab is altijd een vaste én gezellige basis.”

 

Geen dag is het hetzelfde

 

“Ik hou van afwisseling. Niet alleen in taken, maar ook in het soort bedrijf of in de rol die ik mag vervullen bij de verschillende organisaties. Natuurlijk heb je soms terugkerende taken, zoals het maken van balansdossiers of maandrapportages. Dat is prettig, maar als ik alleen maar terugkerende taken zou hebben, dan ga ik mezelf vervelen. Ik heb die afwisseling en uitdaging echt nodig.”

 

“Bij één van de MKB organisaties waar wij voor werken, krijg ik nu ook de mogelijkheid om mijn rol verder te verdiepen. Ook strategisch meedenken. Daar kijk ik enorm naar uit!”

 

 

“Bij sommige bedrijven is mijn rol vooral operationeel. Dan kun je productie draaien en op die manier waarde toevoegen. En bij andere bedrijven is het ook een stukje advies of coaching van het team. Dat is ook tof om te doen. Kennis delen en een collega helpen om verder te komen in zijn of haar carrière is heel dankbaar werk.”

 

 

Vertrouwen en flexibiliteit

 

“Vertrouwen winnen bij de organisaties waar wij voor werken is altijd stap één. Dat doe je door zichtbaar te zijn, de juiste vragen te stellen en uiteindelijk impact te maken.”

 

“Binnen CFOLab werken we op basis van vertrouwen. Je wordt gezien én ingezet als professional. Dit betekent dat je zelf de verwachtingen over de resultaten en je aanwezigheid managet bij je team(s). Ik hoef geen verantwoording af te leggen over mijn uren omdat we vanuit een abonnement werken. Ik ben flexibel in mijn agenda, maar ik heb natuurlijk wel verantwoordelijkheden. Ik kijk altijd goed naar de prioriteiten en bepaal samen met de verschillende teams wat haalbaar is. Afstemming met de verschillende teams is heel belangrijk. Uiteraard denken Ruud en Michiel wel met me mee om de goede balans te houden. Bijvoorbeeld dat ik op tijd mijn vakantie inplan 😉…”

 

“Vrijheid en flexibiliteit op het gebied van uren werkt voor mij heel prettig. Ik werk over het algemeen gewoon tijdens kantooruren. Maar een keer eerder weg of juist een avond werken, omdat dit beter uitkomt in de planning, is nooit een probleem. Ik ben op woensdag vrij, maar soms is het fijn om dan al wat werk voor te bereiden. En dan is het natuurlijk ook geen enkel probleem als je weekend op vrijdag eerder begint.”

 

 

“Ik werk meestal op locatie bij onze bedrijven of vanuit het kantoor van CFOLab. Omdat je maar een paar uur in de week voor hen werkt, is zichtbaarheid belangrijk. Zeker als coaching onderdeel is van de opdracht. Maar thuiswerken is zeker een optie. Als ik echt een taak moet uitvoeren waarbij focus belangrijk is, dan doe ik dat het liefste in alle rust thuis.”

 

“Niemand controleert hoeveel uren je maakt of waar je werkt. Het gaat om je toegevoegde waarde. Dat vertrouwen én de waardering die ik krijg, van klanten en vanuit CFOLab, maken dat ik met plezier naar mijn werk ga.”