Zoeken naar

De jarenlange samenwerking met MTA

Bijna 20 jaar geleden heeft Robert Manders samen met Patrick Geerts MTA opgericht. MTA ontwikkelt en produceert seriematig high-tech mechatronische systemen. MTA brengt daarbij ontwikkeling én productie samen in hun unieke V² model, hetgeen typerend is voor de onderscheidende propositie van het bedrijf uit Helmond.
De groei van het bedrijft bracht meer complexere financiële vraagstukken met zich mee en dus ontstond er behoefte aan meer expertise op dit gebied.

Is het abonnement ook iets voor jou? Lees hier meer over het abonnement van CFOLab.

In de zoektocht naar de juiste oplossing kwam CFOLab voorbij en dat voelde direct als een logische keuze. “CFOLab past perfect bij het DNA van MTA. MTA ziet zichzelf als netwerk regisseur waarbij voor verschillende disciplines nauw samengewerkt wordt met specialisten uit het netwerk. De vraagstukken die er lagen waren strategisch van aard en vroegen om een ervaren en betrokken specialist. Maar het totaalpakket was nog te klein om een ervaren CFO aan te nemen. We waren in die tijd nog te klein voor het tafellaken, maar te groot voor het servet.”. CFOLab biedt die dedicated, doorgewinterde CFO die écht strategische meerwaarde heeft. En niet uurtje, factuurtje maar op basis van een abonnement. Dat is prettig, want dan weet je iedere maand waar je aan toe bent.”

“Te klein voor tafellaken en te groot voor het servet”

“Wij maken graag gebruik van externe specialisten. Je krijgt iemand aan boord die wel ervaren en kundig is, maar die niet direct fulltime aan je organisatie verbonden is. Dit heeft bovendien ook zijn meerwaarde in de zin van kruisbestuiving. De CFO’s van CFOLab kijken in meerdere keukens en passen die expertise dan ook weer voor MTA toe.”

“Er zit blijkbaar geen houdbaarheidsdatum op de toegevoegde waarde van CFOLab”

De verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen. “Onze CFO Ruud is echt een financieel zwaargewicht en hij voegt op directielevel enorm veel waarde toe. Ondanks dat de samenwerking als tijdelijk beoogd was heeft deze nooit meer ter discussie gestaan. Ruud opereert als onze financieel businesspartner. Het is geen voor opgezet plan geweest om zo lang samen te werken, maar blijkbaar zit er geen houdbaarheidsdatum op de toegevoegde waarde van CFOLab.”

“Inmiddels zijn we al lang groot genoeg om een fulltime financieel manager of CFO aan te nemen, maar de constructie met CFOLab biedt zoveel meerwaarde dat daar voorlopig geen enkele aanleiding voor is.”

Behalve de samenwerking met Ruud biedt CFOLab ons ook ondersteuning op het gebied van strategieontwikkeling in de persoon van Michiel. “Deze samenwerking is minder structureel maar juist daarom wel heel prettig dat het binnen het abonnement valt. Michiel kent het bedrijf, ook via Ruud. Dat maakt zijn bijdrage een stuk efficiënter.”

De samenwerking met CFOLab is op vele vlakken van toegevoegde waarde geweest. Zo heeft Ruud in 2019 het proces begeleid om extra ‘groeikapitaal’ aan te trekken. Ook bij de financiering van de nieuwbouw heeft Ruud een belangrijke rol gespeeld. En op dit moment werken we samen met een klant aan een omvangrijke business case waarbij Ruud de financiële paragraaf voor zijn rekening neemt. Het biedt ons erg veel comfort om voor dit soort onderwerpen over een CFO van zijn kaliber te beschikken.

“De samenwerking biedt veel toegevoegde waarde en geeft ons erg veel comfort”

Het past misschien niet helemaal bij het concept van CFOLab, maar wij zouden eigenlijk de samenwerking graag zo willen behouden. We bevelen CFOLab dan ook zeker aan bij ondernemers met soortgelijke uitdagingen.

“Vertrouwen is essentieel voor het succes van de samenwerking. En dat vertrouwen betaalt zich dubbel en dwars terug”