Zoeken naar

Financiële voorspelbaarheid in een dynamische wereld

Van Santvoort Bouw is een familiebedrijf en opgericht in 1924. Het bedrijf ontwikkelt, realiseert, onderhoudt en renoveert woningen en utiliteitsgebouwen. De directie bestaat uit Bas Oomen, Kees van Kuik en sinds oktober 2021 is Hans-Bart Olijhoek aan de directie toegevoegd. Hans-Bart is operationeel directeur.

Bas Oomen heeft in een eerder interview toegelicht waarom er behoefte was aan een parttime CFO. Van Santvoort groeide heel snel en was niet langer volledig in control. De samenwerking tussen CFOLab en Van Santvoort begon in mei 2018.

Is het abonnement ook iets voor jou? Lees hier meer over het abonnement van CFOLab.

Hans-Bart Olijhoek is nu ruim 6 maanden aan boord bij Van Santvoort. “Ik kom niet uit de bouwbranche. Ik heb 24 jaar bij Viggo gewerkt. Maar ik heb heel bewust voor Van Santvoort gekozen. Men noemt mij een verbinder en dat is precies waar de behoefte nu ligt.”

“Er is geen ‘big bang’ nodig. Van Santvoort draait goed en de mensen die er werken zijn trotse collega’s. Het ontwerp voor de strategie is eerder met Michiel gemaakt, maar voor het uitbouwen was nog extra slagkracht nodig. Ook is het belangrijk om continu een verbinding te hebben tussen de directie, strategie en de collega’s. Daar ligt voor nu mijn grootste rol. Ik krijg er ook energie van om zowel bedrijven als medewerkers te ontwikkelen.”

“Michiel heeft een belangrijke rol gespeeld in het verkenning- en verbindingsproces”

 

“Uit de strategiesessies met Van Santvoort bleek dat er een operationeel directeur nodig was. Michiel heeft een goede kijk op wat een bedrijf nodig heeft en wat iemand kan brengen. Hij heeft zowel met mij als met Bas en Kees gesprekken gevoerd. En hij had gelijk. We zijn een goede match!”

“Nu ik bij Van Santvoort werk zie ik ook wat CFOLab brengt. En dat is meer dan een correct jaarverslag. We zijn in control, mede dankzij CFOLab en Milou. Milou is scherp en snel. Ze brengt de organisatie echt verder. Ze helpt bij het voorspelbaar maken van de financiën. Dat is voor een bouwbedrijf ingewikkeld én hyper relevant. Zeker in een onzekere tijd zoals nu.”

“Daarnaast levert CFOLab meer dan financials. De financials zijn echte strategen en hebben daarmee een belangrijke stem in het MT. Dat is ook het unieke van CFOLab. Uiteraard heb je financieel een zwaargewicht in huis, maar ook de haarscherpe analyse op strategisch gebied is van enorme toegevoegde waarde. En Michiel versterkt die strategische rol vanuit zijn expertise.”

“Michiel prikkelt een directie. Hij stelt de juiste vraag. Altijd scherp en soms als ‘advocaat van de duivel’. En dat is stiekem precies wat je nodig hebt om de beste strategische keuzes te maken.”

 

“Voor bedrijven die de volgende stap in hun ontwikkeling willen zetten, is CFOLab het perfecte concept. Je bent financieel in control en je weet hoe je de strategie kunt bijsturen om duurzaam te groeien. Zelf ben je (nog) niet in staat om een CFO van niveau te boeien en te blijven binden, maar dankzij het abonnement van CFOlab kun je wel een expert aan je MT toevoegen. Ik hoop dat CFOLab ons nog jaren blijft uitdagen en verrassen.”

“Ik raad het dan ook iedereen aan.”