Zoeken naar

Het concept heeft voor Opvallers de meerwaarde bewezen

Martin Damen is de oprichter van Opvallers. Opvallers is dè one-stop-shop voor merken die willen opvallen. Gespecialiseerd in fieldmarketing en fieldsales is het bureau de data-gedreven merkversterker van Nederland. Op het gebied van creatie, productie, logistiek en realisatie heeft Opvallers alles in huis om merken op de meest uiteenlopende locaties tot leven te brengen.

Is het abonnement ook iets voor jou? Lees hier meer over het abonnement van CFOLab.

In 2001 is Martin Opvallers begonnen en destijds was er een nauwe samenwerking met Triple Double. Ook de finance manager werd gedeeld. Na 10 jaar is Opvallers helemaal op eigen benen gaan staan. “Omdat ik het gewend was, heb ik toen een financiële manager aangesteld. Maar na een jaar orde op zaken stellen, gaf die functie niet meer voldoende uitdaging. Hij is doorgegroeid tot operationele manager. Na een aantal jaar heeft hij elders een uitdaging gevonden en moest ik opnieuw nadenken over de functie van financieel manager. Movico, een oud-klant van CFOLab, wees me op de mogelijkheden van een parttime CFO en het concept van CFOLab. Ik was in eerste instantie sceptisch; is de functie wel parttime uit te voeren en krijg je wel de juiste ondersteuning. Maar ik moet bekennen dat ik niet altijd door heb dat de CFO maar één dag aanwezig is… het voelt eigenlijk niet als parttime.”

 

“Het voelt niet als een parttime CFO”

 

De eerste CFO vanuit CFOLab startte niet veel later en heeft vrij snel al zijn meerwaarde bewezen. “En toen ging hij weg bij CFOLab en zei ik tegen Ruud en Michiel ‘nu kunnen jullie echt het concept bewijzen’. En dat is gelukt. Ik heb me geen zorgen hoeven maken over de opvolging of voortgang daarvan. Milou werd onze nieuwe CFO en daar waren we direct enthousiast over. Zij heeft ons uitstekend geadviseerd bij de overname van een failliete concullega en ook tijdens het afgelopen jaar van grote waarde geweest. Corona heeft enorme impact op onze omzet. En Milou zorgt voor helder financiële verslagen en adviezen. Daarnaast heeft ze tijdig de juiste regelingen aangevraagd, waardoor we nu de crisis kunnen uitzitten.”

 

“Toen er een wisseling in CFO’s plaatsvond, heeft het concept zich pas écht goed bewezen.”

 

“Ik waardeer de openheid en transparantie van het concept. Het geloof in de meerwaarde is groot en daarom wordt ook geen opzegtermijn gehanteerd. En dat straalt vertrouwen uit. En dat is de basis voor het succes. Het vaste bedrag per maand is heel transparant. En je krijgt er nog veel meer voor dan je denkt. Ook de rol van Michiel wordt volgens mij nog niet door alle bedrijven gezien of ingezet. En dat is zonde. Michiel kan bij een verandering in je bedrijf van grote toegevoegde waarde zijn. Hij heeft eigenlijk alles al een keer meegemaakt en kan vanuit eigen ervaring uitstekend adviseren.”

 

“Er wordt geen opzegtermijn gehanteerd en dat straalt vertrouwen in het eigen concept uit”

 

Ik heb CFOLab aanbevolen bij een vriend van mij en daar is CFOLab inmiddels ook begonnen. En ik geef – uiteraard – alleen goed advies aan vrienden en familie. Ik ben echt een ambassadeur. Het niveau van de CFO’s van CFOLab is hoog en ik zou het niet meer kunnen en willen missen.

 

“Ik ben een echte ambassadeur.”