Zoeken naar

IP Parking leunt met een gerust hart op de CFO

Samen met zijn vader is Jimmy Smulders in 2005 IP Parking begonnen. Zijn vader had kennis en ervaring binnen betaald parkeren en Jimmy had verstand van internet. Zo ontstond ook de naam IP Parking. Het bedrijf groeide en groeit hard. Er was meer grip op finance nodig.

Het is fijn als je bedrijf groeit, maar het belang van finance groeit dan ook. Je kan het er niet meer ‘bij’ doen. Je moet weten hoe je er financieel voorstaat en welke keuzes – vanuit financieel oogpunt – de beste zijn. Toen begon de zoektocht naar de juiste invulling.

Is het abonnement ook iets voor jou? Lees hier meer over het abonnement van CFOLab.

“Je wordt doorgaans geen ondernemer om finance te managen”

“We zijn een familiebedrijf, waarbij ik graag de juiste mensen op de loonlijst heb. Zeker voor een functie zoals die van CFO. Dat is toch een functie waarbij vertrouwen echt heel belangrijk is. Het voelde in eerste instantie niet goed om dat uit te besteden. Maar ik kon geen geschikte CFO vinden, die betaalbaar was én een interessante uitdaging zag in IP Parking. Mijn zoektocht leidde uiteindelijk toch naar een externe partij.”

“Ik kon zelf geen geschikte CFO vinden”

“Ik begon zeker een beetje sceptisch aan de samenwerking met CFOLab. De positieve ervaring van Martin Damen (directeur van Opvallers) heeft me over de streep gehaald. Maar het concept heeft zich inmiddels echt bewezen. Dat heeft wel even geduurd, als ik eerlijk ben. Na 9 maanden ging de eerste CFO weg. Hij had een andere functie gevonden. Toen zat ik wel even met mijn handen in het haar. We waren net goed op stoom… Maar toen begon Kai en dat klikte meteen.”

“Ik dacht voorheen dat CFO’s een beetje suffe accountants waren. Dat bleek een misvatting. De CFO’s van CFOLab zijn veel meer dan financiële experts. Ze zijn veel breder. Kai heeft naast financiële skills ook echt leiderschapsvaardigheden en hij stuurt het team dan ook perfect aan. Hij is een analyticus en wil problemen en uitdagingen echt doorgronden. Hij denkt na over het business model en de implicaties daarvan op de dagelijkse gang van zaken. Hij is echt betrokken én onderdeel van de directie.”

De CFO speelt een rol bij de strategie, maar daar ligt ook een rol voor Michiel. “Als directie ben je altijd bezig met de toekomst. Je kijkt vooruit. Daar ligt een belangrijk rol voor de CFO, maar vanuit CFOLab speelt ook Michiel een grote rol. We denken na over een herpositionering en het structureren van de organisatie. Michiel stelt de juiste vragen en geeft waardevol advies. Dat maakt het abonnement van CFOLab een stuk breder.”

“Niet alleen de rol van CFO is breder dan ik dacht, ook het abonnement omvat meer dan een CFO”