Zoeken naar

ROCKMED kiest voor het beste van beide werelden

Michiel Cranssen is Sales Director en Partner bij Rockmed Group. Samen met compagnon Bas Rockx is hij de laatste jaren verantwoordelijk voor het succes van Rockmed. Rockmed is een expertise & distributie organisatie in met name de oogheelkundige zorg. Het is een onafhankelijk familiebedrijf dat de markt continu verrast met kwalitatief hoogstaande producten én innovaties en levert daarbij een zeer hoog serviceniveau.

Is het abonnement ook iets voor jou? Lees hier meer over het abonnement van CFOLab.

“We hebben een tijd lang een financiële manager gehad. Na zijn vertrek kon de afdeling het op zich goed alleen af. De rapportages waren op tijd af en als we een vraag stelden, kregen we ook antwoord. Maar de vraagstukken van mij en Bas werden ingewikkelder en meer complex. We hadden behoefte aan het niveau van een CFO, maar we hadden nog niet genoeg werk om zelf iemand fulltime aan te stellen. Er werd via een relatie geadviseerd om met CFOLab te gaan praten en een aantal jaren later werken we nog steeds naar tevredenheid samen.”

“We hadden behoefte aan het niveau van een CFO, maar nog niet voldoende werk”

 

“Voor ons ligt de grootste toegevoegde waarde van CFOLab in het feit dat we nu een CFO van niveau hebben, die heel goed ‘de vraag achter de vraag’ kan ontrafelen, mondig is én in meerdere keukens kijkt. Milou heeft bij ons, maar ook bij de andere opdrachtgevers, al veel financiële vraagstukken meegemaakt. Vanuit haar ervaring en expertise kan ze ons uitstekend van financieel inzicht én advies voorzien. We hebben zo het beste van beide werelden. Een CFO van niveau die ook continu positief kritisch naar de organisatie blijft kijken. De CFO’s van CFOLab zijn echt onderdeel van je organisatie, maar staan ook nog ver genoeg van de organisatie af zodat ze scherp kunnen blijven op de keuzes en strategie van het gehele bedrijf.”

 

“We zagen voor het eerst ook de ‘niet-financiële’ toegevoegde waarde van CFOLab”

 

“In 2019 hebben we met Michiel van Dijk een brainstormsessie gehad over onze organisatie, en deze afgezet tegen onze toekomstvisie en de daarbij horende strategie. Hier werd voor het eerst helder dat het abonnement van CFOLab meer is dan alleen een dedicated CFO. Michiel is scherp en analytisch sterk. We hebben veel aan zijn advies gehad bij de herstructurering en -inrichting van onze organisatie met het oog op de toekomst. Daarna kwamen we daardoor op de radar, en werden we benaderd door de participatiemaatschappij Quadrum Capital voor onze Pharma tak. Milou heeft dit uiterst intensieve traject met perfect begeleid. Dit was een groot en complex project met vele uitdagende vraagstukken, waar Milou een enorm belangrijke en bepalende rol in heeft vervuld.”

“Het project met Quadrum Capital was zonder CFOLab niet succesvol afgerond”

 

“We bevelen CFOLab zonder twijfel aan bij ondernemers met soortgelijke uitdagingen. Je haalt een bepaald niveau binnen dat niet alleen simpelweg al je vragen beantwoord, maar ook met wedervragen komt. De vraag achter de vraag wordt gesteld en daarmee wordt het antwoord scherper en beter. Het voordeel van CFOLab is ook dat de CFO’s in meerdere keukens meekijken en bijleren én dat ze daardoor met een heldere, scherpe blik objectief naar de organisatie blijven kijken.”