Zoeken naar

Scherp zicht op de financiën bij Baril Coatings

Jeroen Duijghuisen is een van de eigenaren van Baril Coatings. Het is een Brabants familiebedrijf. Samen met zijn broer heeft hij het bedrijf overgenomen van zijn vader. Zijn vader is nog altijd betrokken; zeker op het gebied van productontwikkeling.

Is het abonnement ook iets voor jou? Lees hier meer over het abonnement van CFOLab.

Baril Coatings is een ontwikkelaar en producent van kwalitatief hoogwaardige, industriële coatings en bouwverven die zeer duurzaam zijn. Wereldwijd leveren ze aan de staal- en utiliteitsbouw, OEM en metaalindustrie, marine en offshore en aan schildersbedrijven.

 

“1,5 jaar geleden is CFOLab binnengekomen omdat in het verleden een collega was doorgegroeid tot financieel directeur maar niet de juiste man bleek te zijn. Het was niet het benodigde niveau dat wij op dat moment nodig hadden. We zaten dus vrij abrupt zonder financieel directeur. Onze bank adviseerde ons om met CFOLab te praten. We hadden immers een financieel expert nodig, maar de uitdaging was niet groot genoeg voor een fulltime vacature. Ruud was bij de start betrokken, maar heeft ons daarna gekoppeld aan Miriam. En wij zijn heel blij met die match.”

Er is al heel veel verbeterd op het gebied van financiële verslaglegging. Dat was ook nodig. Er was veel behoefte aan inzicht en wat er lag was chaos. CFOLab heeft dat samen met de financiële afdeling op orde gebracht én processen efficiënt ingericht. “Juist door de nauwe samenwerking tussen het personeel op de financiële afdeling en CFOLab hebben we de volgende stap in financieel inzicht kunnen zetten. Eerlijk gezegd duurde het bijna een jaar – tot eind Q1 2021 – voordat alle zaken echt op orde waren. Dat lag zeker niet aan de kwaliteiten van Miriam of het CFOLab concept, maar goed werk heeft gewoon tijd nodig.”

 

 

“We hadden een financieel expert nodig, maar de uitdaging was niet groot genoeg voor een vacature.”

 

Ook heeft CFOLab een belangrijke rol gespeeld bij de contractverlenging van de bank. “Daar zijn we heel tevreden over. Nu is het tijd om echt de toegevoegde waarde van het CFOLab concept uit te nutten. We willen samen met Miriam nieuwe business cases maken en scenario’s doorrekenen. Wij hebben een financieel expert nodig die ons helpt groeien.”

 

“Samen met CFOLab willen we doorgroeien – zodat we uiteindelijk uit elkaar groeien.”

 

“Ons doel is helder, maar niet eenvoudig. We willen voor alle BV’s een strak en duidelijk overzicht. We gaan de komende jaren ook meer naar investeringsvraagstukken kijken. Bij een nieuw bedrijfsonderdeel of uitbreiding willen we ook een business case maken. Via de bank, crowdfunding of andere vormen willen we dan de financiering rondkrijgen. Hier ligt zeker een rol voor de CFO.”

“De flexibiliteit van het CFOLab concept spreekt ons enorm aan. Het abonnement en concept zijn transparant. Als we aangeven dat we willen doorgroeien zodat we uiteindelijk afscheid kunnen nemen van elkaar, dan is dat het gezamenlijke doel.”

 

We bevelen CFOLab zonder twijfel aan bij ondernemers met soortgelijke uitdagingen. Je haalt meer kennis en kwaliteit binnen dan je vooraf dacht dat je nodig had. Maar als je wil groeien is het essentieel. Financieel inzicht en advies geeft ons als ondernemers enorm veel rust. Je weet bij CFOLab precies waar je aan toe bent – het is een abonnement met een vaste prijs. Als we een vraag stellen, krijgen we snel antwoord. Miriam is niet dagelijks aanwezig, maar wel dagelijks betrokken. Je krijgt echt de ondersteuning die je nodig hebt; soms wat meer en soms wat minder. Maar dat werkt goed voor ons.

 

 

“Financieel inzicht en advies geeft je als ondernemer enorm veel rust”