Zoeken naar

The Shoes and no time to Snooze

De eerste 100 dagen bij een werkgever. Dat wordt gezien als de periode waarin je de meeste impact kan maken.

Franklin D. Roosevelt’s eerste honderd dagen in functie zijn wellicht de meest bekende. Als president van de Verenigde Staten implementeerde hij in 1933 ingrijpende hervormingen. Zijn ‘New Deal’ hielp Amerika om uit de crisis te geraken. Sindsdien is er vaak een link gelegd tussen deze 100 dagen en het begin van een periode voor een manager of nieuwe medewerker. In deze periode kun je met een onbevangen en kritische blik naar de organisatie kijken, om zo in te schatten waar je het meeste invloed kunt uitoefenen.

>  Eerder spraken we al na 100 dagen met Diane

 

We praten nu met Inge van Bussel, over haar eerste 100 dagen bij CFOlab.

 

Hoe was je eerste kennismaking?

Ik was al een tijdje bekend met het CFOLab concept. Het werd aanbevolen door een goede vriend. Ik maakte duidelijk dat ik best een kop koffie wilde drinken, maar dat ik niet van plan was over te stappen. Ik zag op dat moment nog voldoende uitdaging bij mijn toenmalige werkgever. Ook ben ik zelf geen type dat denkt dat het gras ergens anders zomaar groener is, zelfs niet als het zo bright en shiny is als in het CFOLab logo 😊

De klik was er meteen. Toch was het voor mij nog niet de juiste timing.

Ik vroeg Lonney, Ruud en Michiel om geduld te hebben, en dat ik zou bellen wanneer de tijd rijp was. Ik vind het veelzeggend dat ze dit verzoek respecteerden. In de tussentijd werd mijn gezin uitgebreid met onze dochter en voelde het voor mij goed om een volgende stap te maken in mijn carrière. Waar iedereen zei: ga jij nu van baan wisselen, dacht ik juist; nieuwe energie, let’s do this! Tijd om te snoozen, dat hoeft voor mij niet.

 

De eerste 100 dagen

Dat je gerespecteerd bent voor wie je bent, dat vind ik echt mooi om te zien. Dat was tijdens de het eerste gesprek al zo, maar blijkt nu echt de cultuur te zijn. En ik vind het heerlijk om weer financiële collega’s om me heen te hebben.

 

“Weet dat we achter je staan”, zei Michiel in het telefoontje dat we tijdens mijn eerste werkweek hadden. Dat hoefde hij eigenlijk niet eens te zeggen want dat gevoel had ik direct en is inmiddels ook wel bevestigd.

 

 

Ik heb voor een gedeelte de taken van Milou overgenomen en die overdracht was super.

Het is ontzettend fijn om op Milou te kunnen rekenen. Zeker als je in branches terecht komt, waar je nog geen ervaring mee had. Ik kon bij haar terecht voor al mijn vragen en twijfels. Ik vond het dan ook geweldig toen ik een cadeautje van Milou kreeg, namelijk ‘Het boek met alle antwoorden’ en een chocolade pump met de spreuk er aan ‘give a girl the right shoes and she will conquer the world’.

Ik hou wel van een uitdaging. Dat weten mijn collega’s inmiddels ook. Ik ga dit zeker niet uit de weg. Gelukkig wordt dat gewaardeerd. Zowel bij CFOLab als de accounts waar ik voor mag werken. Ik krijg van de directie en vele collega’s terug hoe blij ze met mijn komst. En dat ze vinden dat ik op een rustige (wie had dat ooit gedacht?!) en weloverwogen manier flinke verandering in gang heb gezet.

 

Tips, tops enzovoort

Ik bedacht me dat een vrijdagmiddag borrel wel leuk zou zijn. Als tip om te verbeteren. En die kan ik net zo goed zelf oppakken. De datumprikker is inmiddels uitgestuurd.

Bij een van de accounts gaan ze op korte termijn een fulltime CFO aantrekken. Het is jammer dat na een korte en steile leercurve deze opdracht moet loslaten, maar de keuze is begrijpelijk want deze mogelijkheid speelde al een tijdje. Het is ook fijn om dit te kunnen bespreken met collega’s.

 

“Ik heb een geweldige keuze gemaakt. Bij CFOLab heb gevonden wat ik zocht. De impact die ik kan maken, bij de accounts, geeft me echt vleugels. Ik kijk uit naar alle mooie klussen die ik nog mag gaan doen, met een geweldig team van CFOLab collega’s naast me, om samen te groeien en elkaar te helpen wanneer dat nodig is.”