Zoeken naar

Interim financieel directeur

De Interim Financieel Directeur is doorgaans verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van het financiële beleid van de organisatie. Hij of zij geeft advies aan het managementteam en de directie over financiële kwesties en maakt financiële rapportages. De Interim Financieel Directeur stuurt de financiële afdeling aan en zorgt ervoor dat de financiële processen goed verlopen. Hij of zij werkt daarnaast nauw samen met het managementteam om de financiële prestaties van de organisatie te optimaliseren.

Ben je op zoek naar een Interim Financieel Directeur? Kijk dan ook eens bij ons abonnement bij groei. Of scrol verder.

 

Aan de slag als Interim Financieel Directeur?

Ben jij een financieel expert en wil je graag jouw kennis en expertise inzetten om organisaties te helpen bij hun ontwikkeling? Dan is een carrière als Interim Financieel Directeur wellicht iets voor jou. Als Interim Financieel Directeur werk je tijdelijk – in ons geval 3 tot 5 jaar – voor een organisatie om hen te ondersteunen bij hun financiële beleid en strategie.
Bij CFOLab kun je namelijk niet echt aan de slag als interim Financieel Directeur. Tenminste niet als je onder interim ‘tijdelijk’ verstaat. Wij committeren ons namelijk voor langere tijd aan bedrijven, zo’n 3 tot 5 jaar. Maar als je als finance professional als financieel directeur bij meerdere MKB organisaties aan de slag wil… bekijk onze vacatures hier. Of lees verder.

Als Interim Financieel Directeur ben je verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van het financiële beleid van de organisatie. Je geeft advies aan het managementteam en de directie over financiële kwesties en maakt financiële rapportages. Je stuurt de financiële afdeling aan en zorgt ervoor dat de financiële processen goed verlopen. Je werkt nauw samen met het managementteam om de financiële prestaties van de organisatie te optimaliseren.

Een carrière als Interim Financieel Directeur biedt jou de mogelijkheid om jouw expertise te delen en tegelijkertijd jouw eigen carrière te ontwikkelen. Je kunt werken voor verschillende organisaties en hierdoor jouw netwerk uitbreiden. Je krijgt de kans om in verschillende branches te werken en hierdoor jouw kennis te verbreden.

Op zoek naar een Interim Financieel Directeur?

Ben jij op zoek naar een Interim Financieel Directeur? Of wil je liever voor langere tijd een financiële expert aan je MT toevoegen? Kijk voor meer informatie op onze pagina over het abonnement of lees verder.

Als organisatie kan het inhuren van een Interim Financieel Directeur voordelen bieden. Je kunt een Interim Financieel Directeur inhuren voor een tijdelijke periode om bijvoorbeeld een financiële crisis op te lossen, een financieel project op te zetten of om een financiële afdeling te reorganiseren. Maar wil je een financiële crisis voorkomen? Of wil je de reorganisatie langere tijd in goede banen leiden? Dan is het een parttime CFO wellicht meer wat je zoekt. Gelukkig biedt CFOLab dé oplossing met een uniek concept: jouw eigen parttime CFO voor een vast maandelijks bedrag. Onze CFO zorgt voor heldere rapportages en analyses, geeft financieel strategisch advies en input voor businessmodellen en cases, en stuurt de administratieve afdeling aan.

Naarmate jouw bedrijf groeit, nemen ook de hoeveelheid en complexiteit van financiële vraagstukken toe, terwijl jouw administratie op zichzelf goed op orde is. Wellicht overweeg je het inhuren van een externe CFO. In dat geval is het verstandig om CFOLab te overwegen. Onze CFO’s zijn doorgaans meerdere jaren betrokken bij het bedrijf en worden echt een onderdeel van het managementteam of de directie. Bij CFOLab streven we ernaar om gemiddeld drie tot vijf jaar met onze opdrachtgevers samen te werken, met als gezamenlijk doel om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen. We zijn er speciaal voor bedrijven die behoefte hebben aan de expertise en kwaliteiten van een CFO, maar nog geen fulltime functie kunnen bieden.