Zoeken naar

Wat is een parttime financieel directeur?

Een parttime Financieel Directeur is de financiële sparringpartner van de directie. Hij of zij adviseert het management over financiële kwesties, maakt financiële rapportages en stuurt de financiële administratie aan. De Financieel Directeur, ook wel CFO genoemd, zorgt dat de financiële processen goed verlopen en dat het bedrijf financieel gezond blijft. Lees hier meer over de parttime financieel directeur. 

Wat is het verschil tussen een interim CFO en parttime CFO?

Een parttime CFO is een financieel directeur die op parttime basis werkt voor een bedrijf. Deze persoon is een vaste medewerker van het bedrijf en werkt meestal op regelmatige basis voor een vast aantal uren per week of per maand. Parttime CFO’s worden vaak ingehuurd door mkb bedrijven die financiële expertise nodig hebben, maar niet de middelen hebben om een fulltime CFO aan te nemen. CFOLab biedt deze dienst aan op basis van een vast bedrag per maand. Een parttime CFO is doorgaans langere tijd betrokken bij een organisaties. Hij of zij pakt meerdere uitdagingen aan en geeft strategisch financieel advies.

Een interim CFO daarentegen wordt ingehuurd voor een bepaalde periode om een specifieke taak uit te voeren of een specifieke situatie aan te pakken, zoals een fusie of overname, een herstructurering, een liquidatie of een tijdelijke afwezigheid van de vaste CFO. Interim CFO’s zijn  ervaren en hebben een bewezen staat van dienst op het gebied van financiën en management. Ze zijn in staat om snel in te stappen, problemen te analyseren en oplossingen te bieden. Interim CFO’s werken vaak op een fulltime basis voor een beperkte periode totdat het doel is bereikt. De betrokkenheid bij het MT en de organisatie beperkt zich tot de opdracht(duur).

Waarom werkt CFOLab met een abonnement?

Wij leveren toegevoegde waarde. Uurtje factuurtje past daar wat ons betreft niet bij. Dan weet je namelijk als ondernemer niet waar je aan toe bent. Misschien dat je zelfs terughoudend bent met het stellen van vragen, omdat het antwoord te duur wordt. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Met een vast bedrag per maand sta je nooit voor financiële verrassingen. En dat sluit natuurlijk helemaal aan bij onze dienstverlening. Ons abonnement is per uur direct opzegbaar. Zo weet je waar je aan toe bent, zonder dat je er aan vastzit. Meer weten? Kijk bij Abonnement voor groei.

Waarom kiezen voor een parttime CFO van CFOLab?

Een CFO is waardevol voor jouw bedrijf, maar het bieden van een fulltime baan is niet altijd mogelijk of nodig. Gelukkig biedt CFOLab de oplossing met een uniek concept: jouw eigen parttime CFO voor een vast bedrag per maand. De CFO zorgt voor duidelijke rapportages en analyses, geeft financieel strategisch advies en input voor business modellen en cases, en stuurt de administratieve afdeling aan.

Als jouw bedrijf groeit, nemen ook de hoeveelheid en complexiteit van financiële vraagstukken toe, terwijl jouw administratie op zichzelf goed op orde is. Je overweegt misschien om een externe CFO in te huren.  Dan is het misschien ook goed om CFOLab te overwegen. Een CFO van CFOLab is doorgaans meerdere jaren betrokken bij het bedrijf  en wordt echt onderdeel van het managementteam of de directie. CFOLab werkt gemiddeld drie tot vijf jaar met haar opdrachtgevers, met als gezamenlijk doel om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen. We zijn er voor bedrijven die de expertise en kwaliteiten van een CFO nodig hebben, maar nog geen fulltime functie kunnen bieden.

Wat is een parttime CFO?

Een parttime CFO is een financieel expert die op parttime basis werkt voor een bedrijf, vooral in kleine en middelgrote bedrijven die geen fulltime financieel directeur nodig hebben. Een parttime CFO is verantwoordelijk voor het beheer van alle financiële aspecten van een bedrijf en werkt nauw samen met het managementteam om financiële doelstellingen te stellen en te realiseren. Het voordeel van een parttime CFO is dat het bedrijf alleen betaalt voor de tijd en expertise die het nodig heeft, en niet voor een fulltime salaris en voordelenpakket. Een parttime CFO kan een waardevolle mentor en adviseur zijn voor andere financiële medewerkers in het bedrijf en kan helpen bij het verbeteren van financiële processen en systemen.

Wat is de toegevoegde waarde van een CFO in het MKB of bij een familiebedrijf?

Een CFO in het MKB kan een waardevolle bijdrage leveren aan de financiële gezondheid en het financiële geweten van een bedrijf. Ze zorgen ervoor dat de financiële gegevens van het bedrijf nauwkeurig worden geregistreerd en geanalyseerd, waardoor de bedrijfsleiding beter geïnformeerde beslissingen kan nemen. Daarnaast kunnen CFO’s ook helpen bij het voorbereiden van financiële verklaringen en het beoordelen van investeringsmogelijkheden. CFO’s kunnen ook helpen bij het opstellen van bedrijfsstrategieën en het ontwikkelen van financiële doelstellingen. Wij geloven in een wereld waarbij financials betrokken worden in strategische groei, niet vanuit de rem maar vanuit het gaspedaal. Meer weten over ons? Bekijk dan ons team!